Linoleum

Linoleum - det naturliga valet

Snygga, praktiska och hållbara

Linoleumgolv är idag ett efterfrågat alternativ på marknaden, vilket till stor del beror på ett starkare miljöintresse. Men också på att dagens linoleummattor är snygga, praktiska och hållbara.

Vi vågar påstå att linoleum står för hållbarhet i dubbel bemärkelse – ett slitstarkt golvmaterial till ditt hem som dessutom främjar en hållbar miljö.

Linoleum består uteslutande av förnyelsebara råvaror

  • Linolka
  • Kork-, kalkstens- och trämjöl
  • Harts
  • Naturliga färgpigment
  • Juteväv
Linoleum har förmågan att till viss del självläka små repor och märken. Dessutom går det alldeles utmärkt att slipa och renovera ett linoleumgolv för att förlänga golvets livslängd.

Ta hand om ditt linoleumgolv

Tips 1

Använd aldrig hett vatten, såpa eller starka alkaliska rengöringsmedel (>pH9)

Tips 2

Ta alltid bort fläckar med en gång, helst innan de hunnit torka

Tips 3

Torka alltid med rent vatten efter fläckborttagning

Tips 4

Starka lösningsmedel (t. ex. aceton) skadar linoleum

Satsa på ett klassiskt golv

Ett linoleumgolv är imponerande slitstarkt samtidigt som det är mjukt och skönt att gå på. Det är lättstädat och väldigt enkelt att underhålla. Detta i kombination med att det finns en mängd olika färger och strukturer gör linoleumgolvet till ett utmärkt alternativ.

Linoleumgolv produceras på rulle/ metervara och som plattor. Läggning av linoleumgolv kräver oftast en erfaren hantverkare medan mindre plattor som limmas eller klickas ihop lämpar sig bra för hemmafixaren. Plattorna läggs ofta i mönster, t. ex. i form av schackrutor, för att skapa en härlig effekt i rummet.

Gå på känslan

Golvet bidrar till ett rums karaktär och genom att byta golvbeläggning förändras känslan radikalt. Det är å andra sidan inget du gör ofta så välj golv med omsorg – både när det gäller miljö, hållbarhet, kvalitet och designuceras på rulle/ metervara och som plattor. Läggning av linoleumgolv kräver oftast en erfaren hantverkare medan mindre plattor som limmas eller klickas ihop lämpar sig bra för hemmafixaren. Plattorna läggs ofta i mönster, t. ex. i form av schackrutor, för att skapa en härlig effekt i rummet.