Textil

Kreativ inredning med funktionella golv av textil

Flexibelt, ljuddämpande och skönt

En heltäckande matta av textil är ett utmärkt val vid höga designambitioner. Eller om du helt enkelt längtar efter något varmt, mjukt och skönt att sätta ned fötterna på.

Ett textilgolv ger en behaglig, ombonad atmosfär och har därtill en ljuddämpande effekt. Det finns textilmattor för alla typer av utrymmen – både för det egna hemmet och för offentlig miljö.

Mycket har hänt sedan heltäckningsmattans storhetstid under 1970-talet. De textilmattor som idag hittat tillbaka in i våra svenska hem har många goda egenskaper:

  • Luddämpande
  • Påverkar rumsakustiken positivt

Olika egenskaper för olika rum

Det finns plastgolv i en mängd olika material och med olika egenskaper, därför fungerar plastmatta i så gott som alla utrymmen i din bostad.

Vissa plastmattor har ett filtskikt på undersidan. Det gör att golvet känns mjukare och varmare att gå på, dessutom har filten en ljuddämpande effekt. Plastgolv produceras i form av mattor på metervara, men även som mindre plattor. Golvplattor är oftast enklare och mer lätthanterliga för den ovana hemmafixaren.

Behöver du hjälp att välja rätt typ av matta till en specifik yta hjälper vi dig gärna.

Vi hjälper dig att välja rätt

Vare sig du söker en heltäckningsmatta, textila plattor till kontoret eller en måttanpassad matta till hemmet så löser vi det. Våra professionella mattläggare står till tjänst om du behöver hjälp.